Kwaliteit tot op de draad

Bedrijfskleding, Clubkleding of Sportkleding: alles kan bedrukt worden!

Gaan jullie in groepsverband een sportwedstrijd spelen? Dan is een bedrukt loopshirt of fietsshirt een leuk persoonlijk detail. Of wil je dat je personeel er stijlvol bijloopt in kleding met het bedrijfslogo erop? De mogelijkheden van textiel bedrukken zijn bij textieldrukkerij Sport Print vrijwel eindeloos. Ook promotioneel materiaal voorzien wij van een opdruk. Je kunt hierbij denken aan caps, keycords, schorten, zadelhoesjes, draagtassen of handdoeken.

U kunt ook uw eigen kleding of andere artikelen aanleveren die van een motief in 1 of meer kleuren voorzien kunnen worden.

Zeefdruk

Sport Print werkt al ruim sinds 1981 met zeefdrukapparatuur. Je kunt het zo gek niet bedenken, of wij hebben het al eens op textiel gezet. Zeefdrukken houdt in dat we elke kleur apart aanbrengen op de stof. We maken daarvoor een zeef met uitsparingen in een "zeef" waar de inkt op het textiel moet komen. Daarna wordt de eerste kleur inkt eerst gedroogd voor we de volgende kleur aanbrengen. In een droogtunnel word de inkt wasvast gefixeerd. Wij werken o.a. met de MHM Synchroprint, een computergestuurde drukcarrousel.

Transferdruk

Deze techniek lijkt op zeefdruk. We brengen de opdruk spiegelbeeldig aan op een vel transferpapier of folie. Na droging persen we dan het ontwerp op hoge temperatuur tegen het textiel. Door de druk en de hitte laat de inkt los van het transferpapier en hecht het zich aan de stof. Deze techniek is zeer geschikt voor het bedrukken van allerlei artikelen in kleinere of grote oplages of voor het bedrukken van gedetailleerde logos en afbeeldingen, zoals b.v. foto’s. 

Flockprint

Met flockprint (ook goed te combineren met zeefdruk) wordt een dunne laag gekleurd viscose of polyester electrostatisch geplaatst op het textiel. We brengen het motief aan met een speciale lijm. In een elektrisch veld schieten we de flockvezel loodrecht naar beneden in de lijmlaag. Zo ontstaat een sterke verbinding tussen de lijm en de vezels in het textiel. Tot slot verwijderen we de overtollige flockvezels met zachte borstel afzuiging. Flockprint ziet eruit als een dunne laag pluche / velours / fluweel.

Borduren

Geborduurd textiel ziet er luxueus uit. Deze techniek is uitermate geschikt voor het bedrukken van hoogpolige materialen, zoals badstof handdoeken of fleecetruien. Een ander voordeel is dat je de stof zonder problemen op hoge temperaturen kunt wassen. Om een logo of patroon te borduren op textiel, maken we eenmalig een borduurkaart. Hiervoor betaalt u een vast bedrag aan opstartkosten. Het aantal kleuren ( max. 8 ) maakt niet uit.